المهنه : المزاج : رقم العضويه : 1 الجنس : بلدي : مصر عدد المساهمات : 9442 نقاط : 26681 تاريخ الميلاد : 01/01/1991 تاريخ التسجيل : 14/04/2011 العمر : 33 الموقع المفضل : منتدي
موضوع: محشي الكوسه الثلاثاء مايو 21, 2013 4:35 am
المقادير: كيلو كوسا + كيلو باذنجان ( حجم وسط) كاسه و نصف أرز نصف كيلو لحم مفروم ناعم. ملعقه كبيره زيت زيتون. بصله مفرومه فرم ناعم. ملعقه صغيره فلفل اسود. ملعقه كبيره ملح بهارات مشكله الطريقة: تحفر الكوسا و الباذنجان جيدا و تغشل بعدها و تملح قليلا وتوضع جانيا. طريقه عمل الحشوه: يصفى الأرز بعد نقعه لمدة نصف ساعه و يوضع فوق اللحمه المفرومه وتفرم فوقه البصله فرم ناعم وتوضع البهارات المشكله والملح والفلفل الاسود و ملعقه الزيت وتخلط جيدا حتى تخلط المقادير كلها مع بعضها البعض, وبعدها نقوم بحشي الكوسا والباذنجان, ونضع الكوسا في والباذنجان قي طنجره ونضيف لكل منها الماء الساخن حتى يواريها جيدا, وبعد غليها بربع ساعه نضيف مكعبين من الماجي وندعها لتغلي ونضيف الملح حسب الحاجه ونضهعا على نار متوسطه حتى تنضج. وووووووووبالهنا والشفاااا