شبكة منتديات هواره منتدي هواره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شبكة منتديات هواره منتدي هواره

نبدأ من الصفر حتي نصل إلي المليون
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولاتصل بنا
لمشاهدة  اسهل  طريقه  للربح  من الانترنت  اضغط هنا

 

 صينية الرقاق بالحمة المفرومة..

اذهب الى الأسفل 
+2
العربيه
ساره
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ساره
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
ساره


المهنه : مهندس
المزاج : كووك
الجنس : انثى بلدي : مصر
محافظة : الدقهلية
عدد المساهمات : 3618
نقاط : 8136
تاريخ الميلاد : 02/02/1996
تاريخ التسجيل : 16/05/2012
العمر : 28

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالأربعاء يونيو 13, 2012 11:38 am

أولاً وبعد الصلاة والسلام على الحبيب المصطفى صلى الله عليه وسلم

أقدم اليوم أكلة لطالما أحبها الكثير منا وهى سريعة وسهلة الإعداد فى نفس الوقت .. وهى صينية الرقاق باللحمة المفرومة
وهذه الصينية أو الأكلة أرتبطت أرتباط وثيق بالعيد الكبير حيث تتوفر فيه اللحمة الضانى.
ولكن الكثير منا يفضلها على مدار العام

وأنا عن نفسى ساقدم لكم طريقة عملها ومقاديرها (هى وغيرها من مختلف المأكولات) ليس نقلاً عن مواقع للمأكولات أو كتب أو غيره ولكن ....من خلاصة تجاربى الشخصية مُنذ سنين...
فأرجو أن تحوز على أعجابكم وقبولكم

صينية الرقاق باللحمة المفرومة



اول حاجه نجيب رقاق طرى من عند اى فطاطرى

ونستعمله فورا قبل ما ينشف

يكون عندنا شوربة دسمة من لحم ضانى ( او كندوز )

وطبعاً لحم معصج بالملح والفلفل

و ندهن صينية الفرن بالسمن ونفرد رقاقه ونشيل البواقى

و نحط عليها معلقتين شوربة ونحط الرقاقة التانية

ونفرد شوية عصاج خفيف

و نعيد تانى رقاقتين بينهم شوربه ثم عصاج

ونكرر لغاية تخانة حوالى صباعين ( 3 سم تقريبا )

ونختم اخر رقاقه عليها معلقتين سمن (ويُفضل سمن بلدى)

ونخرط الصينية مربعات بسكين حاد علشان ما نلخبطش الرقاق

بعد كده عالفرن الحامى لغاية السوى وبدء إحمرار الوش

نطلع الصينية ونكون مجهزين كوباية لبن مضروب فيها صفار بيضتين

وندلقها على وش الصينية وتدخل الفرن تانى للتحمير النهائى

ثم تُقطع إلى مثلثات تتقابل رؤسها فى مركز الصينية بسكين التقطيع الخاصة والحادة فى نفس الوقت.

وتٌقدم فى طبق بلور وتزوق بالبقدونس المفروم ناعم جداً على وجهها

وإن العين تأكل قبل الفم أحياناً

ويا سلام عليها جنب حته ضانى مستويه

وحذارى من شُرب الشاى بعد الاكل مباشرة (على الاقل ساعتين)



وألف هناااااااااااااااااااااا و شفاااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
العربيه
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
العربيه


المهنه : محامي
المزاج : رايقه
الجنس : انثى بلدي : مصر
محافظة : eeeeeee
عدد المساهمات : 2040
نقاط : 2058
تاريخ الميلاد : 26/01/1991
تاريخ التسجيل : 28/09/2012
العمر : 33

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالجمعة سبتمبر 28, 2012 9:40 pm

تسلم ايديك يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ahmed rhoma
الأعضاء الموقوفين لمدة شهر
ahmed rhoma


المهنه : طالب
المزاج : عاشق
الجنس : ذكر بلدي : مصر
محافظة : الشرقيه
عدد المساهمات : 590
نقاط : 590
تاريخ الميلاد : 17/06/1997
تاريخ التسجيل : 03/10/2012
العمر : 27

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالأربعاء أكتوبر 03, 2012 9:05 pm


صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. 10363278251775322311

موضوع في قمة الخيااال
طرحت فابدعت
دمت ودام عطائك
ودائما بأنتظار جديدك الشيق

لك خالص حبي وأشواقي
سلمت اناملك الذهبيه على ماخطته لنا
اعذب التحايا لك
صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. 10363278251775322311
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شاب مؤمن
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
شاب مؤمن


المهنه : مبرمج
المزاج : مستمتع
الجنس : ذكر بلدي : مصر
محافظة : الجيزه
عدد المساهمات : 1571
نقاط : 1645
تاريخ الميلاد : 03/03/1993
تاريخ التسجيل : 02/10/2012
العمر : 31

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالخميس أكتوبر 04, 2012 11:31 am

كل الشكر ،، تحياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الكبير أوي
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
الكبير أوي


المهنه : مهندس
المزاج : عاشق
الجنس : ذكر بلدي : مصر
محافظة : london
عدد المساهمات : 2583
نقاط : 2601
تاريخ الميلاد : 27/10/1995
تاريخ التسجيل : 08/10/2012
العمر : 29

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالجمعة أكتوبر 12, 2012 11:26 am

تسلمي خيتو
كل الشكر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mr Eg
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
mr Eg


المهنه : جامعي
المزاج : رومانسي
الجنس : ذكر بلدي : عربي وكفي
محافظة : وحدة العرب
عدد المساهمات : 3364
نقاط : 3428
تاريخ الميلاد : 08/09/1990
تاريخ التسجيل : 17/10/2012
العمر : 34

صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية الرقاق بالحمة المفرومة..   صينية الرقاق بالحمة المفرومة.. I_icon_minitimeالأحد أكتوبر 21, 2012 10:37 pm

بالتوفييييييييييييييييييييييييييييييييق يارب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية الرقاق بالحمة المفرومة..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينية الرقاق بالدجاج.
» طريقة عمل الرقاق والسبانخ
» كشرى باللحمة المفرومة
» جلاش باللحم المفرومة واصابع الجبنة ..
»  شيف محمد حامد قرنبيط باللحمة المفرومة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة منتديات هواره منتدي هواره :: الاسره العربيه :: مطبخ حواء-
انتقل الى: