حُمص الشام
المقادير
نصف كيلو حمص شام
5فصوص ثوم مهروس
عصير 1ثمره طماطم
عصير ليمونه
ملح وشطه وكمون حسب الرغبه
الطريقه
نقع الحمص لمده 12 ساعه بعد غسله جيدا
يوضع علي النار ويترك حتي الغليان ثم نضع الثوم والطماطم والملح والشطه
ثم نُهدئ النار ويترك
وعند نضجه تماماً نضع الكمون والليمون
ثم يقلب ويوضع في الاكواب ويقدم ساخن
طبعا يفضل شربه فى الشتاء
بيبقى مشروب خطييييييييييييير
وبألف هناااااااااااااا و شفاااااااااااااااااا
م/عبير حمدى