نضع فول الصويا في ماء وننقعه حوالي 8 ساعات
نضع الصويا في الخلاط لكل كوب من الفول المنقوع 3 كوب ماء ونخلط جيدا
نضع الخليط على النار الى أن يغلي ونحرك باستمرار
نضع شاشة في مصفاة ونصفي الخليط
يمكنك عمل البصارة أو البرجر أو الفلافل
من التفل المتخلف يعني مافيش حاجة نرميها
هذا هو حليب الصويا لايفرق عن الحليب البقري في شيء
تغيير بسيط في الطعم يمكن اضافة أي نكهة له
هنا حليب الصويا سادة وبالكاكاو
وعلى فكرة ممكن تعملي بيه أي حاجة زي الحليب العادي بالظبط
بسكوت - كيك - مهلبية - كريم كراميل - كستردة
مكرونة باشميل هايستفيد منه أكتر بعض الناس اللي عندهم حساسية من الحليب العادي
وعملت منه جبنة التوفو الشهيرة وطعمها رائع
وطريقتها
نضع 4 كوب حليب الصويا على النار ثم نضيف
ربع كوب ليمون أو ربع ملعقة ملح ليمون
سنشاهد تخثر الحليب
نضعه في شاشة ونصفيه ونضع فوقه ثقل لتصفيتة تماما
وفي النهاية دي الجبنة ويمكنك وضع فلفل أخضر معها أو زيتون اذا حبيتي تغيري النكهة