شوشو مرشح لفريق الابداع
المهنه : المزاج : الجنس : بلدي : مصر محافظة : الشرقية عدد المساهمات : 201 نقاط : 603 تاريخ الميلاد : 03/05/1995 تاريخ التسجيل : 10/11/2012 العمر : 29
| موضوع: عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 الأحد نوفمبر 11, 2012 3:50 pm | |
|
* وقت التحضير: 60 دقيقة * وقت الطهي: 20 دقيقة
* المقادير: 260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين 165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم 50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام لبن 85 مل بذرة ملح 50مم ماء.تقريبا نصف كوب دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..
* التحضير: 1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر 2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن …….وندوبهم 3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن) 4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا 5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه ونغطيها بورقة زبده ونلزقها 6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق 7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه 8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق 9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي ومنجبش الزبده على الحروف..
10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون
ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم وندهن .. وش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بفرشه
* الطبخ: تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الدهبي
| |
|
nada22 مرشح لفريق الابداع
المهنه : المزاج : الجنس : بلدي : مصر محافظة : الشرقية عدد المساهمات : 600 نقاط : 600 تاريخ الميلاد : 02/03/1991 تاريخ التسجيل : 13/11/2012 العمر : 33
| موضوع: رد: عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 الجمعة نوفمبر 16, 2012 5:32 am | |
| وجدت هنا موضوع وطرح شيق ورائع اعجبني ورآق لي شكراً جزيلاً لك . وبالتوفيق الدائم. | |
|