شبكة منتديات هواره منتدي هواره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شبكة منتديات هواره منتدي هواره

نبدأ من الصفر حتي نصل إلي المليون
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولاتصل بنا
لمشاهدة  اسهل  طريقه  للربح  من الانترنت  اضغط هنا

 

 عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
شوشو
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع
شوشو


المهنه : مزارع
المزاج : مستأنسه
الجنس : انثى بلدي : مصر
محافظة : الشرقية
عدد المساهمات : 201
نقاط : 603
تاريخ الميلاد : 03/05/1995
تاريخ التسجيل : 10/11/2012
العمر : 29

عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 Empty
مُساهمةموضوع: عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013   عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 11, 2012 3:50 pm


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



* الكمية تكفي: 8 أشخاص



* وقت التحضير: 60 دقيقة
* وقت الطهي: 20 دقيقة




* المقادير:

260 جرام دقيق حوالي 2 كوب مش مليانين

165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء 25 جم و الجزء الباقي نصفين 70 جم و 70 جم
50 جرام سكر حوالي ملعقتين ونصف
نصف قطعة خميره..حوالي 15 أو20 جرام
لبن 85 مل
بذرة ملح
50مم ماء.تقريبا نصف كوب
دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..




* التحضير:

1- خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر




2- نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن …….وندوبهم


3- ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ما الزبده تسيح

ونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)




4- نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويس

ونتركها لتتخمر في مكان دافئ. ساعه تقريبا




5- بعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينه

ونغطيها بورقة زبده ونلزقها




6- وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيق


7- ونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو في الثلاجه لمدة ساعه


8- وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق


9-وبنحضر 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقه

أو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كده

ونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبي
ومنجبش الزبده على الحروف..




10- نطبقها ونرش عليها شويه دقيق ونغطيها

ونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعه

ونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقها
ونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعه
أو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعه
ونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه
وقطعناه مثلثات .. بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث
بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة ويبرم علي شكل كرواسون




ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفع

وبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم
وندهن .. وش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بفرشه




* الطبخ:

تدخل فرن علي درجة حرارة 200 لمدة 20 دقيقة او حتي اكتساب اللون الدهبي


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nada22
مرشح لفريق الابداع
مرشح لفريق الابداع



المهنه : مزارع
المزاج : رايقه
الجنس : انثى بلدي : مصر
محافظة : الشرقية
عدد المساهمات : 600
نقاط : 600
تاريخ الميلاد : 02/03/1991
تاريخ التسجيل : 13/11/2012
العمر : 33

عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 Empty
مُساهمةموضوع: رد: عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013   عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013 I_icon_minitimeالجمعة نوفمبر 16, 2012 5:32 am

وجدت هنا موضوع وطرح شيق
ورائع اعجبني ورآق لي
شكراً جزيلاً لك .
وبالتوفيق الدائم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عمل الكرواسون على الطريقة الايطالية 2013
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صنع الكرواسون بالصور.
» الفراخ على الطريقة الشامية
» الدجاج المتبل بالبهارات الايطالية ..
» طريقة عمل شوربة الخضروات الايطالية
» الكوارع على الطريقة المغربية..

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة منتديات هواره منتدي هواره :: الاسره العربيه :: مطبخ حواء-
انتقل الى: