طريقة عمل صينية فراخ بالثوم والخضاار
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير:
فرخة مقطعة 4 او 8
توم مفروم كمية كبيرة تقريبا 15 فص كبير
1/2 كوب عصير ليمون
1/2 كوب كاتشااب
بقدووونس مفروم
بصل شرايح
فلفل حار
الخضار :
طماطم ارباع
بطاطس اربااع
جزر اربااع
فلفل اخضر او الوان
بهارات مشكلة
ملح
فلفل اسود
فنجان زيت
التحضير:
تغسل الفرخة جيدا وتدعك بملح وليمون وخل ودقيق ونتركها ربع ساعة ثم نغسلها
نضع التوم تحت جلد الفرااخ ونوزعه جيدا
نضع عليها عصير الليمون ونتركها نصف سااعة
نحضر التتبيلة في طبق كاتشااب وبقدونس وبصل شرايح وفلفل وعصير ليمون
ثم نضع الفراخ ونتبلها جيدااا
ونغلفها بالاسترتش ونتركها ليلة في التلاجة
تاني يوم نخرجها من التلاجة ونضعها في الصينية بعد دهنها زيت
نتبل الخضار بملح وفلفل وبهارات وزيت
ثم نضعها علي الفراخ في صينية ونخلطهم معااا
نضع كوب ماااء
ثم تغطي الصينية بالفويل
الطبخ:
يدخل الفرن تقريبا ساعة ونصف او اقل
شكلها بعد نصف ساااعة
ثم نضعها تحت الشواية دقاايق