الكمية تكفي:
8 أشخاص
وقت التحضير:
15 دقيقة
وقت الطهي:
35 دقيقة
المقادير:
6 بيضات - 1 كوب دقيق - ربع كوب نشا - 1 كوب إلا ربع سكر ناعم الحبيبات -
1 ملعقة كبيرة ممسوحة بيكنج بودر - 1 ملعقة صغيرة ممسوحة فانيليا
للتزيين:
كريم شانتيه - كمبوت أناناس - جيلي أناناس للتزيين - فراولة طازجة - مكسرات مجروشة
التحضير:
1- سخنى الفرن علي درجة حرارة 180.
2- حطى البيض و الفانيليا في طبق غويط و أخفقيهم على أعلي سرعه في المضرب.
3- ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه في المضرب
حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمه بقى ثلاث اضعاف حجم البيض فى الاول و بعدين
شيلى المضرب خالص.
4- أنخلي الدقيق و النشا و البيكنج بودر مع بعض.
5- باستخدام معلقه خشبيه ضيفى خليط الدقيق السابق ملعقه بمعلقة وقلبى ببطء فى اتجاه واحد ثم نزليها في الصنية
الطبخ:
ودخليها الفرن و مفتحيش عليها قبل 30 دقيقه اختبريها بخلة لو نضجت اطفى النار و لو لسه سبيها حوالي عشر دقائق كمان.
6- اتركيها حتي تاني يوم و بعدين اقسميها نصين بالعرض و بالفرشاة رشيها
بعصير الكمبوت خفيف و بعدين حطي عليها الفواكة المتقطعة و حطي نص التورتة
التاني و رشي عصير تاني و غلفي التورتة بالكامل بالكريم شانتيه و الأجناب
بالمكسرات و ذوقبها بالفواكة زي ما تحبي و لمعي الفواكة بالجيلي عشان
متبوزش.