مصرية مرشح لفريق الابداع
الجنس : بلدي : مصر محافظة : قنا عدد المساهمات : 234 نقاط : 646 تاريخ الميلاد : 27/03/1974 تاريخ التسجيل : 22/01/2012 العمر : 50
| موضوع: خبز الحلاوة و الشكولاتة الأربعاء فبراير 29, 2012 5:39 pm | |
|
خبز الحلاوة و الشكولاتة
هو نوع من المخبوزات الغربية ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة الإسم الأصلى لهذا الخبز البابكا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير
ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد
فانيليا بشر ليمونة
للتزين
بيضة مخفوقة
للحشو
1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع 1/2 كجم شكولاتة مبشورة 1/2 كوب زبيب كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية) يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى و ممكن خليط
رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
امزجى كل مكونات العجينة اعجنيها كويس حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)
افردى النصفين بالنشابة و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف
لفى كل نصف كأنه سويس رول بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول
شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة
غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة
سخنى الفرن اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة
حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة
طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك
ملحوظة : ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام
سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم
تقدم دافئة و ليس ساخنة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة | |
|